tisdag 11 december 2007

Mer om PHP

Jag har en PHP(version 4) bok tillgänglig och enligt boken så stöds följande databaser av PHP:

Adabas D
DBA/DBM
dBase
Empress
filepro
IBM DB2
Informix
Interbase
MS Access
MS SQL Server
mSQL
MySQL
Oracle
Oracle8
PostgreSQL
Solid
Sybase

En del podcast utsändningar som är "lite nördiga" är ingen roligt alls att lyssna på, medans vissa tycks ha en viss charm och dom gör att man kan lyssna på dom utan att somna eller riskera att bli deprimerad.

"Vanliga människor" som inte alltid brukar kunna hänga med så bra i tekniska sammanhang kan säkert känna sig lite irriterade om dom inte klarar av att hänga med alltid. Det går fort och relativt nya teknologier har en tendens att fasas ut ganska snabbt medans andra har blivit populära och fått en stor användarbas.

Jag tror att MySQL kommer att hänga med många, många år till. Den är trots allt helt gratis och följer med i dom flesta Linux distributioner(om inte alla?)

I en stor organisation eller på ett företag så kan valet av en databas vara avgörande för verksamhetens lönsamhet, man pratar då bl.a. mycket om driftskostnader. Inköp av programuppdateringar osv osv.. Ett tecken på en bra databas kan ha "ett antal faktorer" men en sak som jag börjar tänka på lite smått här, det är hur mycket fart det är i databasen.

Jag har själv fått den uppfattningen gällande PHP teknologin att det är en bra teknologi med bra fart i.

Inga kommentarer: