tisdag 29 december 2009

Debian installation


Så ser det ut när man installerar Debian (videon är inte upplagd av mig själv).

3 kommentarer:

Simon sa...

det är trevligt björn. jag vet också varför stationära Pc`n låter så mycket.. det är grafikkortet. det kanske låter OT men jag kommer till saken :-). jag hoppas på att med din hjälp hitta mjukvara under linux som fungerar som speedfan så att jag kan dra ned fläkten till noll eller väldigt lite. om det inte går med OpenSuse så kanske det går debian who knows.. det är dock ett problem redan bios så jag är osäker på vad som kan göras. jag har diskuterat saken med johan och även pappa faktiskt (helt otroligt) och båda förslår två alternativ.

1. Byt kylare/fläkt på grafikkortet

2. Köp ett nytt grafikkort för runt 1200- 1500kr

(3.) jag har tänkt med fläktkontroller men johan och jag fick problem med att installera fanmate. funkade inte av någon anledning. ugh! så en bättre fläktkontroller är i funderarna och då behövs det inte styras igenom linux utan kan köras manuellt med reglage :-)

Khelben sa...

Om du bestämmer dig för ett nytt grafikkort så rekommenderar jag att göra ett genomtänkt köp där du tänker på framtiden. Jag kan hjälpa till med analysen.

Det finns mjukvara där du kan dra ner farten på fläkten på grafikkortet till Linux som heter lmsensors: http://en.wikipedia.org/wiki/Lm_sensors

Så lm sensors paketet måste finnas installerat i distributionen, sedan så finns det olika GUI:s som använder lm sensors där du kan ställa in saker.

Inne på Ubuntu.org så har det diskuterats hur man gör, jag kan kolla upp...

Khelben sa...

Om du skulle skaffa ett bättre grafikkort i framtiden, glöm inte bort att ta hänsyn till ditt nätagg. så det inte går sönder.