söndag 17 januari 2010

En tänkbar framtid

Så här tror jag framtiden kommer att se ut:

I princip stora delar av människans betéende som anses vara farligt för kroppen kommer att kriminaliseras för att "skydda individen och sänka samhällskostnader" genom att:

1. Kriminalisera tobak och alkohol.
2. Kriminalisera godis och läsk.
3. Kriminalisera delar av ett tänkbart "avvikande betéendemönster".

Svårt att veta hur lång tid det kommer att ta dock (5, 10, 20 eller 200 år, I don't know). Det får mig att skratta verkligen, men då olika kampanjer för sånt här redan finns så känns det faktiskt inte speciellt förvånande. Kolla bara in den här.

2 kommentarer:

Simon sa...

Det finns möjligheter åt det hållet. dock skulle det leda det en väldigt stor brottsvåg då man inte längre får ha kontroll över sitt egna beteende. Mycket mera av en underground rörelse och förmodligen skulle vi ha små krig regelbundet mellan dem och polis.

det skulle även leda till värld av tristess för dem som vill vara lagliga. så det beror på om dem vill ha det. vill vi ha flera krig, mer död, mera brott, och personer som aldrig begått brott tidigare skulle inom inte för långtid umgås med kriminella av betydligt värrare kaliber såsom knarkare, våldtäksmän etc. fin framtid..

Khelben sa...

Jag tror så här och det är bevisat att lagar rent historiskt har haft den effekten att:

Människor anpassar sig. Det har dykt upp lagar som långt ifrån alla har valt att acceptera, men efter en längre tidsperiod så har ändå en majoritet valt att följa den nya lagen.

Jag tror precis som dig att det skulle finnas en risk för väldigt hög grad av kriminalitet när det gäller just det här om det skulle klubbas igenom utan folkets godkännande så som det brukar fungera i en demokrati.

Jag tror samtidigt att det faktiskt skulle kunna fungera om det hände som jag skrivit, men.. att det skulle ta väldigt lång tid för människor att acceptera. 200 år är t.e.x en väldigt lång tidsperiod och det borde nästan vara helt omöjligt att exakt veta hur framtiden kommer att se ut.