lördag 6 februari 2010

Tålamod gör mig produktiv

Med gammal dator så tar det lång tid att göra saker och det kräver tålamod av mig för att jag ska kunna åstadkomma någonting. Jag är både glad och tacksam över att jag inte befinner mig i en verksamhet där "tid är pengar" eftersom det skulle göra mig sjukt ineffektiv.

Jag tycker om att ha höga krav på det jag gör och Linux gör det omöjliga möjligt. Mer bildbehandling idag innan jag slutligen tar mig ut en sväng.

6 kommentarer:

Simon sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Simon sa...

du har inte en gammal dator, men det skrev du visserligen inte heller..

dock även om jag hade en dator på 133mhz idag så skulle jag ändå kunna göra det jag vill. vilket jag klarade förut.
åtminstone i viss mån

men tålamod vet jag inte om det behövs, men snarare en vilja ett hitta alternativa metoder för att vara effektiv.

om datorn går väldigt långsamt så kan det bero på fel i mjukvara hanteringen i OS. men det får man leva med i viss mån om man jobbar med företagsdatorer, men det som inte kan göras på datorn för den är för seg för man göra för hand under tiden på penna och papper ;)

Khelben sa...

Du har inte en gammal dator???

Min dator har passerat 7 år, är inte det en gammal dator? What? Njae, håller inte med dig, verkligen inte.

Khelben sa...

Ang. min dator för övrigt. Linux systemet är installerat på en 80GB:s hårddisk som är lika gammal som min dator och med 1 GB RAM så får hårddisken nästan swappa ihjäl sig ibland.

Så totalt sett så skulle jag inte vilja säga att den är snabb rent hårdvarumässigt, det är Linux som gör den såpass snabb så att jag orkar använda datorn.

Min hårddisk är alltså, kanske, 3 gånger långsammare än din hårddisk och du har själv klagat på din hårddisk där borta är långsam, det är en del av problematiken, men hårdvara kostar alltid pengar och... well... då innebär att jag hellre avstår och koncentrerar mig hårdare på mjukvara för att bli mindre pengafixerad och mer produktiv.

Khelben sa...

Linux gör mig alltid mer glad än Windows för övrigt och jag skulle kunna blåsa Windows XP som jag har på min 500GB hårddisk som det faktiskt är rätt bra fart på, men... ibland så tvingas jag använda Windows (några gånger per år) eftersom BankID vägrat fungera och ibland så har det varit någonting annat också.

I framtiden så blir jag säkert helt Windows-fri på det privata planet, men så länge inte allting kan ersättas så får jag problem.

Jag avskyr Windows, men respekterar att vi alla har olika åsikter och Windows är trots allt ett system som fungerar. Jag är lycklig varenda dag då jag slipper det.

Khelben sa...

Jag måste också tillägga att jag kan ställa upp med att hjälpa andra med s.k Windows problem och jag gör det ibland via internet forum.

Valet är fritt samtidigt som mina åsikter är starka, minst sagt.