onsdag 8 juni 2011

Cataclysm med Linux


Mitt konto är frozen sedan år 2008, så ingen World of Warcraft för mig den här sommaren, men nu är det installerat iallafall, på Debian Lenny.


Det här dom grafikinställningar som rekommenderas för min dator. Processor: Pentium 4 på 2.8 ghz HT, 1 GB RAM och Radeon 9800 XT grafikkort med 256 MB GDDR minne.

7 kommentarer:

Simon sa...

mitt konto är frozen det med som du vet. men det absolut ingenting. känner ingen saknad alls :-D underbart att det känns så faktiskt

Khelben sa...

Det förstår jag. Jag tycker iallafall att det är spännande att kunna köra World of Warcraft med Linux och... kanske att du tycker att det blir spännande du med i framtiden när du får tillbaks intresset för Linux?

Man behöver ju inte spela så mycket heller ds. ;) Det finns ingenting som säger att man MÅSTE hänga med på alla raids och allting, jag brukar gå omkring mycket och plocka växter och lyssna på musiken.

Khelben sa...

Jag fick en 10 dagars trial då jag uppgraderade kontot till Wrath of the Lich King här borta, så nu fick jag möjlighet att testa spelet också.

Det funkar OK. Fick ställa in inställningen på low, annars så blev det bara en skugga som gick omkring.

Med 44fps i 1024x768 så är det fullt spelbart. Jag slipper Windows också.

Khelben sa...

Min PC har fortfarande problem med värmen, så WOW tycks krascha hårt efter bara nästan 1 timmes spelande.

Det var ju kul att det funkade iallafall... Nåja, jag får nöja mig med mindre spel som Wesnoth och liknande, jag vet inte om det kan vara något strul med Wine också, för Nexuiz tuggar tungt på hårdvaran men har aldrig hängt sig. Tror att Wine mjukvaran är lite extra känslig.

Kernel failure rapporterades iväg idag innan hela systemet stannade. Debian Lenny är gammalt och använder Linux kernel 2.6.26.

Khelben sa...

Nu verkar det som att WoW funkar bättre igen! Jag stängde ner mailprogrammet och såg till så att inte webbläsaren var öppen samtidigt, då gick det bättre! Inga krascher.

1 GB RAM är lite klent för WOW tydligen, men bara man inte har så många program igång samtidigt så... :)

Khelben sa...

4 st av mina tyngre karaktärer är uppfixade, då en uppgradering av kontot innebar att talangträdet nollställdes.

Har tagit paus från WOW idag, tidskrävande spel...

Khelben sa...

I mitt chassi så har jag nu 1 st 92mm fläkt och 3 st 80mm fläktar. Monterade in en till mindre fläkt idag (suck) verkar dock som jag fick upp luftflödet inuti, återstår att se om jag får några fler krascher framöver, ingenting än så länge..

Till hösten så räknar jag med att sitta med vattenkylning och jag kommer ihåg att det var något jag funderade på då skaffade PC i november år 2002. Hmm... ja... tiden går frammåt och ingenting sånt än så länge.

Jag har en tjej att försörja också och det betyder mer än chassi-fläktar, men för mycket buller mår man inte bra av heller..