lördag 2 juli 2011

C64 Longplay - Captured


Många av dagens datorspel har för låg svårighetsgrad för barn, enligt min åsikt. Det här gamla C64 spelet är inte så lätt som det ser ut som. Grymt spel! Ett av dom spel som tillhör min barndom, även fast det började med Vic 20:n....

3 kommentarer:

Simon sa...

skulle inte vilja säga att dem har för lätt svårighetsgrad inte. men helt klart har det tillkommit väldigt många spel med en otroligt lätt svårighetsgrad också för att fånga dem som annars skulle tappa intresse.
kanske har du valt att foccera på dem enklare spelen som gjorda för 3år och uppåt? :)

Khelben sa...

Jag tänker på alla webb-baserade spel, dvs. spel som ofta inte kostar några pengar, speciellt flash-spel.

Jämförelsen kan ses som kanske inte helt OK, men jag tycker ändå det då man måste ta hänsyn till hur det ser ut för dom barn som växer upp idag.

Det finns givetvis undantag, men precis som du skriver så är det mycket enkla spel som tillkommit, men att dom är för 3-åringar, det är inte dom spelen som jag fokuserar på, utan 6-10 år, där tror jag tänker på.

Det känns för mig som en trend att spelen inte ska vara för svåra, det inkl. även World of Warcraft även fast det är 12 års gräns, det är ett väldigt simpelt spel enligt min åsikt, i jämförelse med spel som jag iallafall tycker är enormt mycket mer avancerade, men jag är förstås ingen expert, utan det är mest som jag känner.

Simon sa...

world of warcraft kan vara simpelt beroende på hur man spelar det. såsom jag spelade det så blev det nästan extremt svårt.