lördag 13 augusti 2011

Dune 2000 med Wine


Dune 2000 har blivit så gammalt nu så det finns gratis att tanka ner från Abandonia. Testade det idag med Wine 1.3.26 och... det går att spela förutsatt man installerat senaste patchen. Det hänger sig dock efter 5 - 10 minuters spelande konstant.

Man kan alltså konstatera att det är skakigt men med mycket tålamod så kan man spela igenom hela uppdrag vid konstant sparande. ;-) Ja, Wine utvecklarna har mycket att jobba på och dom framsteg som dom gjort har gjort många spel spelbara, men buggar finns det gott om och... i vissa fall en hel avsaknad av grafikbibliotek som kan göra att spel bara kraschar rakt av, i värsta fall.

Den goda nyheten är att det blir bättre hela tiden och dom Windows-spel som spelas mest, som t.e.x. World of Warcraft, där är Wine utvecklarna medvetna om detta och skulle tippa på att det fått högsta prioritet och därför så funkar dom också bättre. Vissa spel funkar t.o.m. bättre än under Windows med högre prestanda.

4 kommentarer:

Khelben sa...

Command and Conqueror: Red Alert funkar betydligt bättre med NOLL krascher hittils på mitt Linux system, men det är någonting väldigt speciellt med Dune som inte Command and Conqueror spelen kan leva upp till och jag känner det ännu mer efter att jag sett Dune filmen på YouTube också ds.. den var ganska bra!

Spock sa...

Cool sida massa klassiker att hämta he, :D

Spock sa...

Jo har varit på jakt efter ett gammalt spel som heter strike commander det är en flygsimulator men hittar inte vart det finns har du några tips?

Khelben sa...

Jag vet inte... du får fråga den gamle Google.

I övrigt så kan jag meddela att Abandonia också finns på YouTube, bara att göra en sökning, då får man en liten överblick över spelen. Nostalgi. :)