måndag 11 juni 2012

Möte med Arbetsförmedlingen

Idag hade jag ett möte med handläggare på Arbetsförmedlingen. Jag har skrivit in mig som arbetssökande samt att jag meddelat att jag är i behov av stöd och hjälp när det gäller arbetssökande.

Jag försöker alltid att tänka som en frisk människa och då innebär det att man inte ska anstränga sig allt för hårt för att göra saker som man inte är bra på, iallafall inte om man samtidigt ändå har rätt att kunna få hjälp och stöd.

I grunden så är jag mer intresserad av utmaningar än att, hmm... be om allt för mycket hjälp i olika situationer, men jag har kommit fram till att när det gäller just arbetssökande att jag inte klarar av att uppnå positiva resultat.

Jag har dock låga förväntningar när det gäller deras s.k insatser, men det vore mycket dumt att inte ta hjälp av en myndighet som har specialiserat sig på att hjälpa människor ut i arbetslivet, så jag gör ett försök!

Jag har inte råd att leva som heltidssjukskriven längre sedan ett bra tag tillbaks och kände inte att jag hade råd att leva som detta även då jag var heltidssjukskriven, så det är tydligt att det behövs insatser och det är tydligt att jag behöver hjälp med detta.

Jag hoppas på en bra framtid, men fruktar att det kan bli tvärtom, man får se! Diverse IT-kurser finns det väldigt mycket av på YouTube, otroligt bra kurser med väldigt bra kvalité, så utbildningsmaterialet finns där, det är gratis, men det tar tid...

4 kommentarer:

Khelben sa...

Får jag inget nytt jobb innan augusti så är det heltidssjukskrivning som gäller för min del, för min egen överlevnad.

Må låta dramatiskt, men så är det, kurator är meddelad ang. min situation.

Blir jag heltidssjukskriven så blir det också svårare att kunna få ett jobb någonstans och pengarna räcker inte för att försörja min Mary, så då bryter helvetet löst, typ.

Hoppas på det bästa...

Khelben sa...

Hittils är jag imponerad över Arbetsförmedlingens insatser! Man är inte intresserad av att tvinga in mig i någonting som jag inte vill gå med på, samt att man valt att hjälpa mig när det gäller ek. ersättning som jag förhoppningsvis kommer att ha rätt till den kommande framtiden.

Att få ett betalt arbete från Arbetsförmedlingen, det är tyvärr att ha alldeles för höga förväntningar, men jag trodde inte det heller, utan det är ju MIN skyldighet att försöka hitta ett arbete, så det känns OK.

Jag har också en handlingsplan som jag tycker är OK också.

Khelben sa...

Skall också tillägga att jag kommer att klara mig hela sommaren på det som jag har och är försiktig när det gäller pengar, men jag ÄR Marys försörjning och utan mig så har hon ingenting.

Jag kommer att försöka ställa lite högre krav på mig den kommande framtiden och försöka bli mer attraktiv mot arbetsmarknaden, vilket innebär att jag måste kunna matcha det arbetsmarknaden vill ha och därför så kör jag igenom lite IT-kurser för att stärka mina grunder då jag faktiskt tog min examen år 1999, det är... "några år sedan" men jag tycker att jag klarat mig rätt bra ändå.

Khelben sa...

Med lite tur så kanske jag kan komma tillbaks till SKB som konsult redan nu till hösten, men inget finns bestämt ännu.

Att företaget är intresserad av mig råder det ingen osäkerhet kring, men precis som alla företag så måste man kunna tänka praktiskt och kyligt när det gäller pengar och prioriteringar och kontorspersonal brukar ha lägre prioritet än ingenjörer.