tisdag 12 augusti 2014

Är otroligt trött på Google samt Android...

Sommaren 2013 så köpte jag min första Android-telefon. Mina upplevelser med Android var i början av en mer positiv karaktär än hur jag upplever systemet idag. Jag startar om min telefon som minst 20 gånger per dag och som max vet jag inte. Orsaken är att jag bara kan köra igång ett fåtal program (även fast jag kör 1 program i taget) tills hela systemet brakar ihop och omstart är ett faktum.

Jag är väldigt trött på Android och även fast det finns så otroligt mycket program och spel till Android, så skulle jag slå min telefon i 1000 bitar om det inte vore för att jag har Debian på min bärbara dator som primärt system. Google Android är ett stort skämt och jag har fått nog av det, iallafall så är det så jag känner. Om jag i framtiden ändrar uppfattning, då kommer jag att redan ha skaffat en Ubuntu telefon som erbjuder, enligt vad Ubuntu sagt själva, möjligheten till dual boot, så jag kan välja att boota ett seriöst system när jag ska göra viktiga saker och boota Android när det är lekdags.

Min egen mamma har jag under den här sommaren skaffat en Nokia telefon med Windows på, en s.k Windows Phone. Jag tror att den kommer att fungera bättre, sett ur ett längre tidsperspektiv än min Google-telefon, men inte nödväntigvis för att Windows OS i telefoner är bättre, utan mest p.g.a. dom få program som troligtvis kommer att installeras på hennes telefon. Min Android telefon (Sony Xperia) har, enligt vad jag tror, ett skadat register av alla program som installerats och ominstallerats, men den är fortfarande fullt användbar så länge jag startar om den ofta, något som jag vant mig vid och accepterat.

I Proffice's nyhetsbrev som skickades ut till mig nu i somras, så stod det att Sveriges ingenjörer "drömmer om att få arbeta på Google". Nåväl, inget ont om Proffice från min sida, men Google är idioter och jag har känt det under en längre tid och min lista på varför skulle bli lika lång som jultomtens önskelista från alla barn som vill ha julklappar, så jag ska inte gå in på den biten. Jag ska bara säga att jag upplevt så mycket irritation från Googles tjänster som berör dom mest grundläggande saker som Google+, YouTube samt e-mail, tjänster som bara ska fungera felfritt, men som har plågats av olika barnsjukdomar som jag inte ska gå in på denna gång. Jag får bara hoppas att Google lyckas växa precis som alla andra företag och i framtiden hunnit bli bättre än sina konkurrenter, som inte helt oväntat, ibland erbjuder bättre tjänster än vad Google har. Google får helt enkelt skärpa sig, för även fast dom tagit världen med storm med sitt Android så har både Apple och Microsoft en del av marknaden och jag tror inte att det krävs allt för mycket för att få ändring på den marknad som Google kämpat så mycket för att uppnå.

Det finns saker som jag gillar med Google. En av dom saker som jag alltid kommer att komma ihåg är dom gratisprogram samt gratistjänster som erbjöds av Google för länge sedan, att dessa kostade pengar hos konkurrenterna, något som förändrats just p.g.a. av Google och Google har också pushat på Linux via Android och fått upp intresset för detta system som annars alltid låg så otroligt lågt i jämförelse med vad Microsoft och Apple hade.

Med detta inlägg så vill jag bara avsluta med att säga, att det är möjligt att jag sitter med Google Android i framtiden (igen) men absolut inte om det ska se ut så här, för det här inte kul och rent praktiskt blir det väldigt omständigt att ha det så här. :(

Inga kommentarer: